Zigeunersaus
Deze klassieke saus is mega lekker bovenop een schnitzel, een stukje biefstuk of ander vlees. Lekker, mega gezond, en bovenal super gemakkelijk om voor jezelf of voor gasten te bereiden.
Recept voor ca. 4 personen
Ingredienten:
- 1 Grote witte ui
- 2 Tenen knoflook
- 2/3 Rode puntpaprika’s
- 1 Maggi blokje
- 75 mL Kookroom
- 150 mL Water
- 1 TL paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Snij de ui en de knoflook fijn en fruit aan in een pan. Snij ook alvast de paprika’s fijn.
- Voeg eenmaal glazig de paprika’s en het paprikapoeder toe in de pan & laat 5 minuten op middelhoog vuur staan.
- Voeg al roerend het water en het Maggi blokje toe en breng aan de kook.
- Wanneer de saus is ingedikt, kun je deze op smaak brengen met zout en peper.
- Voeg de kookroom toe en laat deze 2 minuten meekoken
- Serveer de saus bovenop het stuk vlees naar keuze en voila!