eet normaal. dan eet je altijd goed!

Super Crunchy Aardappelen

Hey allemaal, daar ben ik weer. Terug met een super tof recept voor een heerlijk bijgerecht. Zelf maak ik deze mega knoesperige aardappeltjes enkel voor speciale gelegenheden, zoals afgelopen Kerstavond. Combineer het met een lekker stukje vlees of vis, en ik weet zeker dat je je gasten hiermee omver kunt blazen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g aardappels
  • Verse rozemarijn
  • Verse peterselie
  • Verse tijm
  • 1 a 2 TL zout
  • Kokosolie

Snijd de aardappels in halve stukken, of in stukken van ongeveer 3-4 cm. Kook de aardappels in water totdat ze zacht zijn. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijdt intussen de verse kruiden fijn, en meng met het zout. Pak een ovenschaal, en vul deze met circa 1 tot 1,5 cm aan kokosolie. Eendenvet werkt eigenlijk het allerbeste, maar dit is een stuk prijziger. Uit persoonlijke ervaring worden de aardappels knapperiger van kokosolie, dan van olijfolie, boter of zonnebloemolie. Verwarm de ovenschool met de olie voor circa 5 minuten.

Wanneer de aardappels gaar zijn en de kokosolie warm, kunnen we de aardappels gaan roosteren. Plaats de aardappels stuk voor stuk in de ovenschool, en plaats in de oven. Laat de aardappels 1uur en 15 minuten in de oven, en draai ze iedere 20 minuten om. Hierdoor worden alle vlakken van de aardappels mooi krokant. Wanneer de aardappels op gewenste krokant-heid zijn, kun je ze uit de oven halen in overplaatsen naar een serveerschaal. Strooi zo snel mogelijk de kruiden eroverheen, zodat deze het beste op de aardappels blijven vastzitten.

Schraap je mes over de aardappels voor de sound van ultieme knoesperigheid, en je bent klaar om aan te vallen!

Geschreven door: Antoin Vossen
Gepost in: Vegetarisch
Geplaatst op: January 17, 2025
Prijs: