Rick’s ChickenBuns
Rick’s ChickenBuns
Zeer geliefd binnen huize Mulsma en nu ook beschikbaar voor de rest van de wereld! Met dit door 4 jaar geperfectioneerde recept voor kip op een broodje is het tot iets uitgekomen waar een restaurant 15 euro voor zou vragen. Onderdeel van de SnelKlaar™️ familie is dit recept perfect voor als je iets wilt tonen aan je schoonfamilie en zonder veel moeite iets neerzet waarvan iedereen verbaast gaat zijn. Vergeet dan eventjes niet om eetnormaal te melden 😉Geniet er van!
Ingredients
Marinade
- 300 gram kip
- 1.5 eetlepels Wokolie
- 3 eetlepels Ketjap Manis kentel no.1, die witte dus
- 2 eetlepels eetlepels pittige kipkruiden verstegen
- 0.5 eetlepels Knoflookpoeder
- 0.5 eetlepel Uienpoeder
- 0.5 eetlepel Zeezout fuck nepzout
- Gemalen peper
- 3 a 4 teentjes Knoflook geperst
- Jalapeño-pepers uit een potje, ik neem altijd Royal(naar smaak)
De rest.
- 4 Harde broodjes boeren landbollen, ciabatta etc.
- Satésaus
- 2 stengels Verse lente-ui
- Verse sperzieboontjes (optioneel)
- Sriracha saus Red Phoenix
Instructions
Marineren van de kip:
- Doe de kip in een kom en voeg een scheutje wokolie toe.
- Voeg ketjap manis, pittige kipkruiden, knoflookpoeder, uienpoeder, zeezout, zwarte peper of vierseizoenenpeper en de geperste knoflook toe.
- Meng alles goed door elkaar en laat de kip minimaal één uur marineren in de koelkast.
- (Vergeet niet de oven tijdig aan te doen)
Voorbereiden van de broodjes:
- Bak de bollen volgens de instructies op de verpakking tot ze knapperig zijn.De bollen mogen natuurlijk ook andere harde broodjes zijn. Het liefste brood dat niet te zacht vanbinnen is, knapperig van buiten en nog iets van een bijsmaakje hebben. Voorbeelden zijn ciabatta's, desem pistolets, schnittbroodjes, kaiserbroodjes en Italiaanse bollen. (gerangschikt op geschiktheid)
Bakken van de kip:
- Verwarm een beetje wokolie in een pan en bak de gemarineerde kip ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg in de laatste twee minuten de jalapeño-pepers toe en bak deze mee.
Bereiden van de sperzieboontjes:
- Kook de sperzieboontjes 3 tot 4 minuten tot ze al dente zijn.
Samenstellen van de broodjes:
- Snijd de broodjes open en smeer ongeveer één lepel satésaus op de onderste helft van het broodje.
- Verdeel de gebakken kip en jalapeño-pepers over de broodjes.
- Snijd de lente-ui in schuine streepjes en strooi deze over de kip.
- Spuit een beetje Sriracha saus over de kip heen.
- Serveer de broodjes met de sperzieboontjes aan de zijkant.