eet normaal. dan eet je altijd goed!

No Worry Curry

No Worry Curry

Print Recipe
De allerlekkerste curry ooit.
Servings 4 people
Cost 15

Ingredients

Gember/knoflook pasta

  • 50 gram gember
  • 50 gram knoflook
  • 4 el water

Marinade voor paneer of kip

  • 2 el olie
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1 tl rode peper poeder
  • 1/2 tl garam masala
  • 1/2 tl zout
  • 1 el water
  • roomboter (om te bakken)
  • olijfolie (om te bakken)

Curry Saus

  • 4 el olie
  • 2 el boter
  • 3 laurier blaadjes
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 5 kleine gedroogde chili pepers (of 2 normale verse kan ook)
  • 350 gram rode ui (fijn gesnipperd)
  • gember knoflook pasta (die je net hebt gemaakt)
  • 1/4 tl kurkumapoeder
  • 2 tl cayenne peper
  • 2 tl rode peper poeder
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 el meel
  • 5 tomaten gepureerd in de blender
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl fenegriek
  • 250 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram boter

Losse ingredienten

  • 300 gram kip
  • paneer (vega optie)
  • naanbrood (zoveel als je lekker vindt)
  • 300 gram witte rijst

Instructions

  • Knoflook / Gember Pasta
    Begin met het maken van de knoflook/gemberpasta. Stop de gember, knoflook en water in een kleine blender. Laat dit eenpaar minuten blenden tot een goed gemalen pasta.
  • De Curry
    Zet een grote pan met dikke bodem op medium/laag vuur.Dat gaat natuurlijk helemaal mis als er niet snel iets vets bij komt. Dus gooier direct 2 el boter en 4 el olie bij. Zet het vuur zacht en voeg de volgende kruiden toe:
    – 2 tl komijnzaad
    – 1 el korianderzaad
    – 5 kleine gedroogde chili pepers (of 2 grote verse chili pepers)
    – 3 laurier blaadjes
    Dit prutje ga je even lekker roeren op laagvuur. Bedwelm jezelf in de heerlijke aroma's en geniet van het feit dat jij nu een echte, authentieke, Indiase curry aan het maken bent.
    Geniet momentje gehad? Mooi zo, want nu komt de ellende. Je gaat 350 gram rode uien snijden. Hoeveel uien dat zijn? Teveel. Maar jij bent een doorzetter. We raden een weegschaaltje aan, dan weet je zeker dat je de 350 gram hebt gehaald.
    Terwijl jij met een theedoek je ogen droogt laat je de uitjes 5 minuten mee bakken. Let er op dat je niet tegelijkertijd rode peper in je ogen wrijft (ik spreek uitervaring).
    Gooi nu de knoflook / gember pasta er bij. Laat ook dit een minuutje mee bakken.
    Dan is het tijd voor de volgende lading kruiden, voeg toe:
    – 1/4 theelepel kurkuma
    – 2 tl cayenne peper
    – 1/2 tl gemalen zwarte peper
    – 1 el bloem
    Roer alles even lekker door elkaar en hou het vuur laag. Nu is het tijd om de tomaten te blenden. Gooi 5 tomaten in de blender met een lepeltje water. Gooi de tomaten daarna bij de curry. Voeg vervolgens toe:
    – 2 tl garam masala
    – 2 tl suiker
    – 1 tl zout
    – 1 tl fenegriek blaadjes
    Nu is het tijd om het hele prutje lekker te laten pruttelen. Voeg water toe naar wens. Je wil niet dat de curry te dik is. Indien je kip in de curry wil doen, voeg je deze na 5 minuten toe. Laat dit vervolgens nog 15 minuten koken op laag/gemiddeld vuur.
    Dit is ook het moment om je rijst te koken.
    Voeg vlak voor het serveren nog 100 ml room en 50 gram boter toe. Zout naar wens, en je curry is klaar. Serveer met naan en witte rijst. En als je echt gek wil doen, een lekkere mango lassi.
    Eet smakelijk!
  • Muziek suggesties:
    Don't worry be happy – Bobby Mcferrin: https://open.spotify.com/track/5YbgcwHjQhdT1BYQ4rxWlD?si=068a82b868f94c85
    Panjabi MC – Mundian To Bach Ke: https://open.spotify.com/track/2LxAeJ9KUj1GRS9oeHgQ3i?si=890d0bc862724468
Geschreven door: Ilithya De Bruin
Gepost in: Vegetarisch
Geplaatst op: February 20, 2024
Prijs: