eet normaal. dan eet je altijd goed!

No Worry Curry

No Worry Curry

Print Recipe
De allerlekkerste curry ooit.
Servings 4 people
Cost 15

Ingredients

Gember/knoflook pasta

  • 50 gram gember
  • 50 gram knoflook
  • 4 el water

Marinade voor paneer of kip

  • 2 el olie
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1 tl rode peper poeder
  • 1/2 tl garam masala
  • 1/2 tl zout
  • 1 el water
  • roomboter (om te bakken)
  • olijfolie (om te bakken)

Curry Saus

  • 4 el olie
  • 2 el boter
  • 3 laurier blaadjes
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 5 kleine gedroogde chili pepers (of 2 normale verse kan ook)
  • 350 gram rode ui (fijn gesnipperd)
  • gember knoflook pasta (die je net hebt gemaakt)
  • 1/4 tl kurkumapoeder
  • 2 tl cayenne peper
  • 2 tl rode peper poeder
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 el bloem
  • 5 tomaten
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl fenegriek blaadjes
  • 250 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram boter

Losse ingredienten

  • 300 gram kip
  • paneer (vega optie)
  • naanbrood (zoveel als je lekker vindt)
  • 300 gram witte rijst

Instructions

Prep

  • Stop de gember, knoflook en water in een kleine blender. Laat dit een paar minuten blenden tot een goed gemalen pasta.
    50 gram gember, 50 gram knoflook, 4 el water
  • Stop 5 gevierendeelde tomaten in de blender met een lepel water. Eenmaal geblend, zet opzij.
    5 tomaten, 1 el water
  • Snij 350 gram rode uien. Hoeveel uien zijn dat? Teveel. Zet in een kom opzij.
    350 gram rode ui

Koken

  • De Curry
    Zet een grote pan met dikke bodem op medium/laag vuur. Gooi er direct 2 el boter en 4 el olie bij. Zet het vuur zacht en voeg de volgende kruiden toe:
    – 2 tl komijnzaad
    – 1 el korianderzaad
    – 5 kleine gedroogde chili pepers (of 2 grote verse chili pepers)
    – 3 laurier blaadjes
    Roer op laagvuur. Bedwelm jezelf in de heerlijke aroma's en geniet van het feit dat jij nu een echte, authentieke, Indiase curry aan het maken bent.
    4 el olie, 3 laurier blaadjes, 2 tl komijnzaad, 1 el korianderzaad, 5 kleine gedroogde chili pepers, 2 el boter
  • Gooi de reeds gesneden ui er bij. Laat deze 5 minuten mee bakken. Let er op dat je niet tegelijkertijd rode peper in je ogen wrijft (spreek uit ervaring).
    Schep nu de knoflook / gember pasta er bij. Laat ook dit een minuutje mee bakken.
    gember knoflook pasta
  • Dan is het tijd voor de volgende lading kruiden, voeg toe:
    – 1/4 theelepel kurkuma
    – 2 tl cayenne peper
    – 1/2 tl gemalen zwarte peper
    – 1 el bloem
    Roer alles even lekker door elkaar en hou het vuur laag.
    1/4 tl kurkuma, 2 tl cayenne peper, 1/2 tl gemalen zwarte peper, 1 el bloem
  • Voeg nu de kan met gemalen tomaten bij de curry en roer het goed door elkaar.
    Voeg vervolgens ook toe:
    – 2 tl garam masala
    – 2 tl suiker
    – 1 tl zout
    – 1 tl fenegriek blaadjes
    Laat dit lekker pruttelen. Voeg water toe naar wens. Je wil niet dat de curry te dik is. Indien je kip in de curry wil doen, voeg je deze na 5 minuten toe. Laat dit vervolgens nog 15 minuten koken op laag/gemiddeld vuur.
    2 tl garam masala, 2 tl suiker, 1 tl zout, 1 tl fenegriek blaadjes, 300 gram kip
  • Terwijl de curry op laag vuur staat om alle smaak op te nemen ga je je rijst koken.
    300 gram witte rijst
  • Wanneer de rijst is gekookt voeg je (vlak voor het serveren) nog 100 ml room en 50 gram boter toe aan de curry. Nog wat zout naar wens, en je curry is klaar.
    Serveer met naan en witte rijst. En als je echt gek wil doen, een lekkere mango lassi.
    Eet smakelijk!
    100 ml slagroom, 50 gram boter, naanbrood
  • Muziek suggesties:
    Don't worry be happy – Bobby Mcferrin: https://open.spotify.com/track/5YbgcwHjQhdT1BYQ4rxWlD?si=068a82b868f94c85
    Panjabi MC – Mundian To Bach Ke: https://open.spotify.com/track/2LxAeJ9KUj1GRS9oeHgQ3i?si=890d0bc862724468
Geschreven door: Ilithya De Bruin
Gepost in: Vegetarisch
Geplaatst op: February 20, 2024
Prijs: