eet normaal. dan eet je altijd goed!

Kip Mango Wokje

Kip Mango Wokje

Print Recipe
Een heerlijke smaak explosie van zoete mango, kip en frisse sugar snaps
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 2 personen

Equipment

  • 1 kook pan voor de rijst
  • 1 wok pan voor de rest
  • 1 vijzel voor de nootjes

Ingredients

Wok gerecht

  • 175 gram (vega)kip
  • 150 gram rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram sugar snaps
  • 2 stengels lente ui
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 handje cashew noten
  • 275 gram mango

Saus

  • 2 eetlepels sojasaus zoet
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing, indien je geen ahornsiroop hebt

Instructions

Prep

  • Begin met het maken van de saus en het marineren van de kip. Meng de sojasaus, tomatenpuree, witte wijnazijn en ahornsiroop in een kommetje. Doe hierbij de kip en meng goed. Indien vegetarisch mag je de vega ook marineren, maar dit hoeft niet. Zet de kom apart in de koelkast.
    2 eetlepels sojasaus, 3 theelepels tomatenpuree, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel ahornsiroop, 175 gram (vega)kip
  • Snij alvast de knoflook, ui, sugar snaps en lente ui. De knoflook kan je persen. Bij de sugar snaps snij je de puntjes en sliertjes eraf. Zet in een kom opzij.
    1 teentje knoflook, 1 ui, 200 gram sugar snaps, 2 stengels lente ui
  • Snij de mango in blokjes. Zet in een schaaltje opzij.
    275 gram mango
  • Kook 175ml water en voeg de bouillon blokjes toe. Zet opzij.
    175 ml groentebouillon

Koken

  • Je begint met het koken van de rijst. Was 150 gram rijst en kook deze vervolgens in de pan met wat zout en ruim water gaar.
    150 gram rijst
  • Bak de (vega)kip in de wok pan tot deze half gaar is.
  • Voeg vervolgens de kom gesneden groenten bij de kip en wok deze kort mee op hoog vuur tot de groente bijtgaar is en de kip bijna gaar is.
  • Giet de warme bouillon erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Meng de maizena met een paar druppels water tot een papje. Giet dit in de pan en roer erdoor en laat de saus indikken tot de gewenste dikte. Voeg indien nodig nog een beetje extra water of maizena toe.
    1 eetlepel maizena

Serveren

  • Vul een kom met rijst en wokgroente en voeg de mangoblokjes toe. Maal wat cashewnoten fijn in de vijzel en sprenkel deze er overheen.
    Voila, smakelijk eten!
    1 handje cashew noten
Geschreven door: Ilithya De Bruin
Gepost in: Uncategorized
Geplaatst op: March 29, 2024
Prijs: