eet normaal. dan eet je altijd goed!

Kip Kerrie met Rijst

Ingredienten voor 2 personen:

Kip Kerrie met Rijst

Print Recipe
Snel, makkelijk en goed te bewaren.
Tip: morgen smaakt-ie nog beter. Dus maak vooral extra.

Ingredients

  • 250 g Kipfilet of dijfilet
  • 1 Grote Ui (of 2 normale) wit
  • 1 Peper naar keuze
  • 2 Tenen Knoflook
  • 2 EL Kerriepoeder
  • 2 EL Kurkuma
  • 1 EL Komijn
  • 1 EL Koriander
  • 1 TL Garam Masala
  • 1 TL Zout
  • 1 Bouillon Blokje
  • 250 mL Kokosmelk
  • 100 g Witte Rijst

Instructions

Rijst

  • Spoel de witte rijst kort onder koud water (optioneel)
  • Breng een pan met ruim water aan de kook
  • Voeg rijst toe, draai het vuur laag en kook 15–20 min
  • Giet af en laat even uitdampen met deksel op de pan

Kip kerrie

  • Snijd de ui in halve ringen
  • Snijd de knoflook fijn
  • Fruit de ui in wat olie tot glazig
  • Voeg de knoflook toe en bak kort mee
  • Strooi de kerrie/kruiden erbij en roer 30–60 sec mee
  • Snijd de peper in stukjes en voeg toe
  • Snijd de kip in blokjes en bak mee in de koekenpan
  • Voeg na ±1 minuut de kokosmelk en het bouillonblokje toe
  • Laat op middelhoog tot laag vuur zachtjes pruttelen
  • Zet het vuur uit
  • Serveer de kip kerrie met de rijst (en evt. sperzieboontjes)

Extra tip

  • Laat een dag afgedekt in de koelkast staan voor intensere smaak (koel het gerecht wel snel terug voordat het de koelkast in gaat)
Geschreven door: Antoin Vossen
Gepost in: Kip, SnelKlaar™️
Geplaatst op: January 17, 2025
Prijs: