Ingredienten voor 2 personen:
Kip Kerrie met Rijst
Snel, makkelijk en goed te bewaren. Tip: morgen smaakt-ie nog beter. Dus maak vooral extra.
Ingredients
- 250 g Kipfilet of dijfilet
- 1 Grote Ui (of 2 normale) wit
- 1 Peper naar keuze
- 2 Tenen Knoflook
- 2 EL Kerriepoeder
- 2 EL Kurkuma
- 1 EL Komijn
- 1 EL Koriander
- 1 TL Garam Masala
- 1 TL Zout
- 1 Bouillon Blokje
- 250 mL Kokosmelk
- 100 g Witte Rijst
Instructions
- Zet een pan water op met zout en kook de rijst.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Pak een grote koekenpan of hapjespan, en fruit de ui op middelhoog vuur tot-ie lekker glazig ziet. Gooi dan de knoflook erbij en bak nog een minuutje mee. (Laat het niet zwart worden, tenzij je van "extra smaak" houdt…)
- Strooi nu de kerriepoeder, paprikapoeder en kurkuma over de ui en knoflook. Roer alles goed door, zodat je keuken meteen ruikt alsof je een foodtruck uit Bali runt.
- Snijd de rode peper in kleine stukjes (pitjes eruit als je niet wilt huilen) en mik die erbij.
- Dan de kip: snijd in blokjes en schuif in de pan. Bak de kip rondom bruin. Geen paniek als-ie nog niet helemaal gaar is, dat komt straks goed.
- Giet de kokosmelk in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer alles lekker door elkaar. Laat het mengsel op een middelhoog vuur pruttelen totdat de kip gaar is en de saus iets is ingedikt — dit duurt een minuut of 8-10.
- Sperzieboontjes erbij? Kook die dan even apart beetgaar en roer ze op het einde door de kip kerrie. Of, serveer ze ernaast. De keuze is aan jou.
- Proef je saus. Mist er pit? Nog een snufje kerrie of peper erbij. Te dik? Klein scheutje water of extra kokosmelk erin.
- Serveer de kip kerrie lekker over je rijst. En als je slim bent, maak je extra voor morgen, want overnight is deze saus ónweerstaanbaar.