eet normaal. dan eet je altijd goed!

Kip Kerrie met Rijst

Ingredienten voor 2 personen:

Kook de witte rijst in een pan met water op een zacht vuur voor 15 tot 20 minuten. Snijdt de ui in halve ringen, en de knoflook fijn. Fruit de ui lekker glazig, en voeg de knoflook toe. Wanneer de ui goed glazig is geworden, voeg je de kruiden toe en roer je deze mee met de ui en knoflook. Snijdt de peper in stukjes en gooi erbij. Snijdt de kip in blokjes en bak mee in de koekenpan. Na een minuutje is het tijd voor de kokosmelk, en het bouillonblokje. Laat het geheel op een middelhoog- tot laag vuurtje pruttelen, en zet dan het vuur uit. Deze kip kerrie is heerlijk om te serveren met de rijst, en eventueel wat sperzieboontjes. Makkelijk & snel.
Extra tip: Laat de kip kerrie een dagje in de koelkast staan voordat je het opeet. Zo kunnen alle kruiden zich in de saus ontwikkelen, wat resulteer in een rijkere smaak.

Kip Kerrie met Rijst

Print Recipe

Ingredients

  • 250 g Kipfilet of dijfilet
  • 1 Grote Ui wit
  • 1 Peper naar keuze
  • 2 Tenen Knoflook
  • 2 EL Kerriepoeder
  • 2 EL Kurkuma
  • 1 EL Komijn
  • 1 EL Koriander
  • 1 TL Garam Masala
  • 1 TL Zout
  • 1 Bouillon Blokje
  • 250 mL Kokosmelk
  • 100 g Witte Rijst
Geschreven door: Antoin Vossen
Gepost in: Kip, SnelKlaar™️
Geplaatst op: January 17, 2025
Prijs: