Ingredienten voor 2 personen:
Kip Kerrie met Rijst
Snel, makkelijk en goed te bewaren. Tip: morgen smaakt-ie nog beter. Dus maak vooral extra.
Ingredients
- 250 g Kipfilet of dijfilet
- 1 Grote Ui (of 2 normale) wit
- 1 Peper naar keuze
- 2 Tenen Knoflook
- 2 EL Kerriepoeder
- 2 EL Kurkuma
- 1 EL Komijn
- 1 EL Koriander
- 1 TL Garam Masala
- 1 TL Zout
- 1 Bouillon Blokje
- 250 mL Kokosmelk
- 100 g Witte Rijst
Instructions
Rijst
- Spoel de witte rijst kort onder koud water (optioneel)
- Breng een pan met ruim water aan de kook
- Voeg rijst toe, draai het vuur laag en kook 15–20 min
- Giet af en laat even uitdampen met deksel op de pan
Kip kerrie
- Snijd de ui in halve ringen
- Snijd de knoflook fijn
- Fruit de ui in wat olie tot glazig
- Voeg de knoflook toe en bak kort mee
- Strooi de kerrie/kruiden erbij en roer 30–60 sec mee
- Snijd de peper in stukjes en voeg toe
- Snijd de kip in blokjes en bak mee in de koekenpan
- Voeg na ±1 minuut de kokosmelk en het bouillonblokje toe
- Laat op middelhoog tot laag vuur zachtjes pruttelen
- Zet het vuur uit
- Serveer de kip kerrie met de rijst (en evt. sperzieboontjes)
Extra tip
- Laat een dag afgedekt in de koelkast staan voor intensere smaak (koel het gerecht wel snel terug voordat het de koelkast in gaat)

