eet normaal. dan eet je altijd goed!

Homemade Pesto

Homemade pesto

Print Recipe
Zelfgemaakte pesto: puur, fris en boordevol smaak!
Er gaat niets boven de geur en smaak van zelfgemaakte pesto. Met een handvol verse basilicumblaadjes, spinazie, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie en een snufje zout maak je in een paar minuten een heerlijke, smeuïge saus. Geen kunstmatige toevoegingen, alleen pure ingrediënten die samen een explosie van smaak geven.
Cook Time 45 minutes
Servings 5 mensen
Author Levi Noorman van der Dussen

Equipment

  • 1 Blender

Ingredients

  • 1 Dik teentje Knoflook Gebruik extra als je van knoflook houd
  • 6 Eetlepes Olijfolie
  • 15 Gram Pijnboompitten
  • 20 Gram Basilicumblaadjes Haal een plantje
  • 2 Handjes Spinazieblaatjes
  • 6 Eetlepes Parmesaanse kaas
  • Vleugje zout

Instructions

  • Als eerste wil je de knoflook pellen en samen met het olijfolie blenden.
  • Daarna weeg je de pijnboompitten en gooie ze in de blender. (Je kan ze eventueel nog roosteren in een pan.)
  • Nu moet je het basilicum plantje zijn blaadjes plukken totdat hij leeg is en gooi het in de blender.
  • Daarna pak je nog twee handjes spinazie en gooi die er ook bij.
  • Als laatste doe je ook nog het parmesaanse kaas en het zout in de blender. Zorg dat de kaas niet te hard en snij het anders zelf eerst fijn.

Notes

Als de pesto te dik is gooi er dan nog wat extra olijf olie bij. Als het te waterig is moet je nog wat basilicumblaadjes of spinazie toevoegen. Zorg dat het ook lekker zouterig is.
Geschreven door: Levi Noorman van der Dussen
Geplaatst op: July 16, 2025
Prijs: