
Ei, Kaas en liefde
Ei, Kaas en liefde
Ontdek deze heerlijke schotel met goudbruin gebakken aardappelblokjes en knapperige spek, verrijkt met frisse lente-uitjes. In het hart van de schotel vind je perfect gegaarde eieren, omringd door gesmolten mozzarella of pittige oude kaas. Een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat zowel troost biedt als je smaakpapillen prikkelt, ideaal voor elk moment van de dag.
Ingredients
- 700 gram Aardappelen: 700 g (krieltjes met smaak kan ook)
- Olie: lekker veel om de aardappels mee te bakken.
- 200 gram Spek: 200 g blokjes
- 4 Eieren groot
- 3 stengels Lente ui
- Zout
- Peper
Mozzerella of Oude kaas
- 150 gram Oude kaas geraspt
- 80 gram Mozzerella
Instructions
- Aardappelen bereiden: Snijd de aardappelen in kleine blokjes van 2 cm.
- Aardappelen bakken: Verhit olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelen goudbruin en knapperig, ongeveer 20 minuten. Dek de pan af en toe af om het koken te versnellen.
- Spek toevoegen: Voeg de stukjes spek toe en bak ongeveer 10 minuten tot ze knapperig zijn.
- Lente-uitjes toevoegen: Doe de lente-uitjes erbij, roer en breng op smaak met peper.
- Eieren en kaas toevoegen: Maak vier kuiltjes in de hasj, breek in elk een ei en strooi kaas rond de eieren.
- Laatste bereiding: Kook tot het eiwit gestold is en de eieren de gewenste gaarheid hebben bereikt.
- Serveer: Geniet onmiddellijk terwijl het warm is.

Geschreven door: Rick Pietersma
Gepost in: SnelKlaar™️, Vegetarisch
Geplaatst op: November 12, 2023
Prijs: