eet normaal. dan eet je altijd goed!

Ei, Kaas en liefde

Ei, Kaas en liefde

Print Recipe
Ontdek deze heerlijke schotel met goudbruin gebakken aardappelblokjes en knapperige spek, verrijkt met frisse lente-uitjes. In het hart van de schotel vind je perfect gegaarde eieren, omringd door gesmolten mozzarella of pittige oude kaas. Een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat zowel troost biedt als je smaakpapillen prikkelt, ideaal voor elk moment van de dag.
Servings 2 personen
Author Rick Pietersma
Cost 8

Ingredients

  • 700 gram Aardappelen: 700 g (krieltjes met smaak kan ook)
  • Olie: lekker veel om de aardappels mee te bakken.
  • 200 gram Spek: 200 g blokjes
  • 4 Eieren groot
  • 3 stengels Lente ui
  • Zout
  • Peper

Mozzerella of Oude kaas

  • 150 gram Oude kaas geraspt
  • 80 gram Mozzerella

Instructions

  • Aardappelen bereiden: Snijd de aardappelen in kleine blokjes van 2 cm.
  • Aardappelen bakken: Verhit olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelen goudbruin en knapperig, ongeveer 20 minuten. Dek de pan af en toe af om het koken te versnellen.
  • Spek toevoegen: Voeg de stukjes spek toe en bak ongeveer 10 minuten tot ze knapperig zijn.
  • Lente-uitjes toevoegen: Doe de lente-uitjes erbij, roer en breng op smaak met peper.
  • Eieren en kaas toevoegen: Maak vier kuiltjes in de hasj, breek in elk een ei en strooi kaas rond de eieren.
  • Laatste bereiding: Kook tot het eiwit gestold is en de eieren de gewenste gaarheid hebben bereikt.
  • Serveer: Geniet onmiddellijk terwijl het warm is.
Geschreven door: Rick Pietersma
Geplaatst op: November 12, 2023
Prijs: