Egg Fried Rice
Egg Fried Rice
Fucking lekker
Ingredients
- 250 gram rijst
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 50 gram erwten
- 1/2 winterpeen
- 2 ei
- 1 el sojasaus
- 1 el sambal badjak
- 1 el ketjap manis
- 1 el sesamolie
- 1 tl witte peperpoeder
- 2 tl Ve-tsin
- 1 lente ui
- Zoveel zout dat je wilt
Instructions
- Rijst voorbereiden: Kook de rijst een dag van tevoren en laat het afkoelen in de koelkast voor optimaal resultaat bij het bakken.
- Wok verhitten: Verhit ruim olie in een wok tot het begint te roken. Giet daarna de overtollige olie af, maar laat zo’n 3 eetlepels olie in de wok.
- Knoflook, sjalot en peper bakken: Voeg knoflook, sjalot en rode peper toe in de wok en bak dit een minuut lang.
- Eieren toevoegen: Breek de eieren boven de wok en bak ze ongeveer 30 seconden mee.
- Rijst bakken: Voeg de rijst toe aan de wok en roer goed door.
- Smaak toevoegen: Schenk sojasaus, sesamolie, sambal, ketjap, Ve-tsin en witte peperpoeder erbij en bak het geheel even mee.
- Lente-ui toevoegen: Doe de lente-ui erbij en wok alles samen nog zo’n 2 minuten.
- Serveren: Schep de hete gebakken rijst op borden en dien onmiddellijk op.