eet normaal. dan eet je altijd goed!

Wrapped BLT

Wrapped BLT

Print Recipe
Een klassieker die nooit verveelt: de BLT. Dit broodje met bacon, sla en tomaat is eenvoudig, snel te maken en verrassend lekker. Perfect voor een luie zondagmiddag, een snelle lunch of zelfs als onderdeel van een makkelijke avondmaaltijd. De combinatie van knapperig spek, frisse sla en sappige tomaat is simpelweg onweerstaanbaar. Met een afbakstokbroodje en wat aluminiumfolie wordt dit recept nog makkelijker.
Servings 2 mensen

Ingredients

  • 1 afbak stokbrood circa 35cm
  • IJsbergsla ik gebruik baby-romainesla
  • 1 Roma tomaat
  • Peper
  • Zout
  • Aromat is optioneel
  • Spek ik gebruik ontbijtspek
  • Mayonaise
  • Aluminiumfolie

Instructions

  • Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het afbakstokbrood.
  • Snijd de tomaten in dunne plakjes. Leg de plakjes uitgespreid op een bord en bestrooi met peper, zout en eventueel Aromat. Zet apart.
  • Bak het stokbrood af totdat het knapperig en goudbruin is. Laat daarna even afkoelen.
  • Leg het spek in een koude koekenpan en zet deze op laag vuur (stand 2/10). Laat het spek langzaam garen zodat het collageen verandert in gelatine voor een malse textuur. Zet daarna het vuur middelhoog tot hoog om het spek knapperig en zout te maken. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Scheur of snijd wat ijsbergsla.
  • Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en hol het eventueel iets uit zodat de vulling er beter in blijft zitten.
  • Smeer de onderste helft van het broodje royaal in met mayonaise.
  • Beleg vervolgens met sla, dan de plakjes tomaat en als laatste het krokante spek.
  • Vouw het broodje strak in aluminiumfolie als een Turkse pizza. Dit helpt bij het warm houden en je knoeit er niet zo van, want een normaal bord is meestal niet zo groot.
  • Serveer direct of neem mee als lunchpakketje.
Geschreven door: Rick Pietersma
Gepost in: Uncategorized
Geplaatst op: May 6, 2025
Prijs: